Extrém

27. června 2017 16:03

redakce Prima Lajk

15 nechutných tajemství o jídle ve fast foodech, které vám zaměstnanci jen tak neprozradí. Víte, co jíte?

Po těchto informacích vás chuť na hamburger z Mekáče rychle přejde.

Fast foody jsou v dnešní době nejpopulárnější volbou místa, kde se najíst. Přemýšleli jste ale někdy o tom, jak bezpečné je zde jídlo? Existuje okolo něj spoustu tajemství, o kterých by se neměl nikdo kromě zaměstnanců dovědět. A věřte tomu, že zahrnují mnoho způsobů, jak rychle vydělat peníze, které rozhodně neprospívají vašemu zdraví. Máme pro vás proto seznam 15 faktů o jídle z fast foodů, které by vás měly donutit se trochu zamyslet, až příště zase budete čekat ve frontě na vaši pravidelnou dávku nezdravého jídla.

1. Hranolky se neprodávají čerstvé! Objednejte si je bez soli, pak vám budou muset usmažit nové.

2. Chili, které si objednáváte, se obvykle vyrábí ze zbytků masa pro hamburgery.

3. Fastfoodové řetězce moc dobře vědí, jakou chuť mají lidé nejradši. A proto je jídlo ve všech restauracích skoro stejné.

4. Červená a žlutá na logách řetězců rychlého občerstvení mají symbolizovat kečup a hořčici. Používají je taky proto, že k sobě kombinace těchto dvou barev perfektně sedí, takže se tam lidi chtějí zastavit a dát si jídlo.

5. Některé milkshaky ve fast foodech obsahují přes 50 různých chemických látek. Dávejte si pozor, co pijete!

6. Saláty jsou zase připravovány několik dní předem a pak uchovávány v lednicích.

7. Výzkumy dokazují, že je mnohem těžší odmítnout něco, co je lidem nabízeno přímo. Proto si často objednáme více, než jsme původně chtěli.

8. Ani burgery nejsou čerstvé. Jsou vyráběny v továrnách dávno před konzumací a poté pouze chlazeny v lednicích. Pak do nich prostě jen přidají umělou vůni kouře, aby vypadaly, že jsou právě ugrilované.

9. V největších pobočkách jsou hamburgery obvykle připraveny za minutu i míň. Jsou to totiž obyčejné zmrazené polotovary.

10. Nealko ve fast foodech jako McDonald často chutná lépe než to, které kupujeme v obchodech. Je to tím, že koncentrát se smíchá s vodou těsně před natočením, což nápojům zajišťuje čerstvou chuť.

11. Pracovníci fast foodu přidávají do dětských jídel cukr, aby byla pro děti lákavější.

12. Míchaná vajíčka jsou vyrobená z prášku a vody.

13. Některé řetězce neposkytují papírové kelímky, ale polystyrénové. Ty obsahují chemickou látku, která ve spojení s horkými teplotami nápojů může způsobit deprese a snížit koncentraci nebo výkon.

14. Máte tendenci někde v podchodu u fast foodu narychlo pokousat jídlo před polknutím jen 12x, zatímco průměrně by to mělo být 15x. Čím méně žvýkáte, tím méně uspokojujete svůj žaludek a máte pak potřebu jíst více jídla, než by zahnalo váš hlad.

15. Salát z fast foodu má stejné množství kalorií jako jeden Big Mac!

Podívejte se, jak taky může vypadat jídlo, které si objednáte ve Fast foodu.


Přečtěte si také