Ashton Kutcher

Ashton Kutcher (Profilová fotografie) Foto:
Zdroj: CC-BY-2.0 - Creative Commons Attribution 2.0 (David Shankbone)

Christopher Ashton Kutcher (* 7. února 1978) je americký herec, scenárista, producent, model a zpěvák.

Narodil se v Cesar Rapids v Iowě v USA. Jeho otec je potomek českých přistěhovalců. Má bratra Michaela a sestru Taushu. Vystudoval Clear Creek-Amana High School v Tiffin v Iowě, obor biochemie. Živil se jako metař, aby měl na svá studia. Pak zkusil modeling, kde ho objevili pro herectví.

Kutcher na sebe upozornil hned svou první televizní rolí v populárním televizním retroseriálu o životě teenagerů v 70. letech That´s 70´s Show. V roce 2000 získal první důležitou filmovou roli v teenagerské komedii Hele vole, kde mám káru? V témže roce si zahrál ve snímku Falešná hra a v dalším roce ve filmu Texas Rangers. Dále hrál například ve filmech Mejdan v Las Vegas, Samec, Vrahouni, Na sv. Valentýna či Dvanáct do tuctu. V seriálu Dva a půl chlapa nahradil v nových sériích Charlieho Sheena.

V roce 2005 se oženil s o 16 let starší herečkou Demi Moore. V roce 2011 se kvůli jeho nevěře rozešli a v březnu 2013 Demi požádala o rozvod. Od roku 2012 Ashton žije s herečkou Milou Kunis, se kterou se v loňském roce oženil a narodila se jim dcera Wyatt Isabelle Kutcher.

 

Filmografie

Herec

2013 – Jobs (Jobs) role: Steve Jobs

2011 – Hlavně nezávazně (No Strings Attached) role: Adam

2011 – Dva a půl chlapa (Two And A Half Men) role: Walden Schmidt

2010 – Vrahouni (Killers) role: Spencer Aimes

2010 – Na sv. Valentýna (Valentine's Day) role: Reed Bennett

2009 – Samec (Spread) role: Nikki

2008 – Mejdan v Las Vegas (What Happens in Vegas) role: Jack

2006 – Atentát v Ambassadoru (Bobby) role: Fisher

2006 – Záchranáři (The Guardian) role: Jake Fischer

2006 – Lovecká sezóna (Open Season) role: Elliot

2005 – Hádej kdo? (Guess Who) role: Simon

2005 – Něco jako láska (A Lot Like Love) role: Oliver Martin

2004 – Osudový dotek (The Butterfly Effect) role: Evan Treborn

2003 – Dvanáct do tuctu (Cheaper by the Dozen) role:

2003 – Líbánky (Just Married) role: Tom Leezak

2003 – Šílený rande (My Boss's Daughter) role: Tom Stansfield

2001 – Texas Rangers role: George Durham

2000 – Hele vole, kde mám káru? (Dude, Where's My Car?) role: Jesse Montgomery III

2000 – Falešná hra (Reindeer Games) role: College Kid

1998-2006 – Zlatá sedmdesátá (That '70s Show) role: Michael Kelso

2008 – Mejdan v Las Vegas

2009 – Samec

2010 – Brother's Justice

            Na sv. Valentýna

            Vrahouni

2011 – Hlavně nezávazně

            Šťastný Nový rok

2012 – Muži sobě (TV seriál)

2013 jOBS

2014 Annie

 

Producent

2010 – Vrahouni (Killers)

2009 – Samec (Spread)

2004 – Osudový dotek (The Butterfly Effect)

2003 – Šílený rande (My Boss's Daughter)

 

Ashton Kutcher (Profilová fotografie) Foto:
Ashton Kutcher
38 let

reklama

Celebrita týdne
* 13. 7. 1942
Pilot Malého sokola šel k zemi. Foto:

reklama